گزارش جلسه وسیع کمیته اجراییه شورای اروپایی حزب مردم افغانستان

 

 برپایی نشست گسترده  و وسیع کمیته اجراییه  و برخی از کادرها ، فعالان وکارگزارن شورای اروپایی حزب مردم افغانستان

 

تحت ریاست رفیق کاوه کارمل رییس شورای اروپایی حزب مردم افغانستان جلسه وسیع وگسترده کمیته اجراییه در حالی که برخی از کادرها ، فعالان وکارگزاران شورای اروپایی نیز حاضر بودند، از طریق شبکه پال روز سه شنبه تاریخ ۱۹ ماه نوامبر سال جاری به ساعت شش شام با اجندای: ارایه دیدگاه ها نظریه ها و پیشنهادها در باره چگونگی روندانتخابات ریاست جمهوری افغانستان و فرآیند کنونی و دورنمایی آن ، و ارایه دیدگاه ها وپیشنهاد ها در باره ایجاد حزب جدید از فرایند ایتلاف احزاب وسازمانهای دموکرات  وترقی خواه  برپا گردید.

در آغاز رفیق کاوه کارمل رییس شورای اروپایی حزب مردم افغانستان معلومات همه جانبه از اوضاع سیاسی داخل کشور ارایه نموده افزود: « که در داخل کشور آماده گی ها برای تدویر لویه جرگه جریان دارد، فهرست کاندیدان ریاست جمهوری ازجانب کمیسیون انتخابات امروز مشخص گردید، وضع ایتلاف  احزاب وسازمانهای دموکرات وترقیخواه بهبود پذیرفته است وسازمانهای حزب مردم افغانستان به مثابه جایگاه وپایگاه خواستهای مردم هر روز در روستاها وشهرهای کشور  گسترش می یابد.»

 

رفیق کاوه کارمل افزود :

«رفیق های عزیز! آگاهی دارید که کشور ما طی سال ۲۰۱۴ از دو آزمون دشوار خواهد گذشت، آزمونهای که با چالشهای فراوان و اگر مگر ها و بی باوری های همگانی به توانایی های نظام دولتی  در حل مسایل بزرگ کشور همراه است ، یکی از این آزمونها انتقال مسالمت آمیز قدرت اجراییوی ازرییس جمهور بر حال به رییس جمهور منتخب از طریق انتخابات

عمومی  در سه ماه نخست  سال ۱۳۹۳ خورشیدی خواهد بود ، صرف نظر از اینکه  اماده گی ها برای برپایی انتخابات به شدت ادامه دارد ، هیچ کس به سراسری بودن ، آزاد بودن  شفاف بودن آن  باورمند نیست ، شگفت انگیز است ، که تا

هنوز  با وجود آنکه نامهای کاندیدان  برای پست ریاست جمهوری مشخص  گردیده است ، ابهام وشک وتردید ها که انتخابات برپا خواهد شد  وجود دارد ، بهر حال در چنین  وضعیت نا مشخص ، حزب مردم افغانستان وایتلاف احزاب وسازمانهای دموکرات وترقیخواه  در روشنایی رهکار های ایتلاف  برای انتخابات  که به تاریخ ۲۸ جولای ۲۰۱۳ ترسایی  به تصویب رسید ه است  پراگنده گی های نیروهای حاکم  وتعدد نامزد ها را  گواهی می دهند وبیان می دارند،  که هنوز  دیکتاتوری شبکه یی  در عرصه ای  سیاسی  واقتصادی کشور  عملکرد دارد. این تشطت اگر از یکسو ناتوانی تاریخی  ارتجاع  افغانی را برای ایجاد یک  حکومت پایدار  ومنضبط مرکزی آشکار  می سازد،  از سوی دیگر  امکان بروز  بر خورد های مسلحانه  را در صورت  نبود   قوای نظامی  سر پوش ومحافظ به دنبال خواهد داشت  ، پراگنده شدن متنفذین ( الیگارشی ) در مثلث های متعدد نامزدی  احتمال معامله  های پیوست وگسسته را  نیرومند می سازد ، در هفته های آینده  احتمال تغییر  وآرایش جدید  در کارزار انتخاباتی  پدیدار خواهد گشت،  تلاش کنونی حلقات میانجی  برای متمرکز ساختن  کاندیدها  در دو قطب ( از هر جایی که اراده شده باشد ، به هر بهانه ای که راه افتیده باشد )  بر تحلیل بالا صحه می گذارد. اتحاد های جدید انتخاباتی  میان تیم های نامزدی صرف بر اساس  کسب امتیاز های تازه برای الیگارشی پساجهادی وتکنوکرات های وابسته به حاکمیت وغرب  صورت خواهند پذیرفت  ودر روزهای نخست پس از انتخابات از هم خواهند پاشید ، که خود عامل دیگری  به تشدد بی امنیتی وبی ثباتی سیاسی کشور خواهد بود ، از تحلیل بالا به چنین فرایندی می رسیم ، که هنوز تیم های اصلی متقابل برای انتخابات ریاست جمهوری  تبارز نکرده اند، از همینجاست که هیات رییسه ایتلاف احزاب وسازمانهای دموکرات وترقیخواه  افغانستان موضعگیری مشخص خود را بر اساس شکل محورهای جدید برپیوند با برنامه های انتخاباتی  این محور ها اعلان خواهد داشت.

 

معیار های حمایت وپشتبانی  از یک تیم در رهکار ها وضاحت دارند  وهیات رییسه  ایتلاف مطابق آن عمل خواهند کرد. »  

 رفیق کاوه کارمل در یک بخش دیگر سخنرانی شان گفت:

رفقای گرانقدر ! آنچه که مربوط به شورای اروپایی می شود ، اینست ، چنانی که قبل برین نیز یاد اور شده بودم ، سیاستها  و برنامه ها ی سیاسی حزب در داخل کشور شکل می کیرد وشورای اروپایی به مثابه هسته دومی و وابسته به داخل کشور در تطبیق آن سیاست ها اقدام می نماید.

از اینرو ما منتظر تصامیم  نهایی کمیته اجراییه وهیات رییسه شورای مرکزی حزب خود هستیم.

از جانب دیگر چنانی که رفقا آگهی دارند ، بر بنیاد اساسنامه حزب مردم افغانستان هر عضو حزب حق دارد ، تا دیدگاه ونظریات خود را پیرامون اهداف ، خط مش های سیاسی  وسیاستهای حزب ارایه بدارد ، از همینرو نشست وسیع وگسترده امروزی براه انداخته شد، تا نه تنها رفیق ها از طریق سازمانهای حزبی  دیدگاه های شان را ابراز بدارند ، بلکه تصمیم گرفته شد، تا در نشست امشب رفیق ها شفاف ، باز ، آزاد و دموکراتیک دیدگاه ونظریات شان را ارایه بدارند ، تعهد سپرده می شود تا نظریات رفیق ها به گونه وارسته  وازاد به داخل کشور انتقال داده شود .  باورمندم که رهبری داخل کشور دیدگاه ها ونظریات شما را به دیده می نگرند وبر پایه ای نظریات شما تصمیم خواهند گرفت  .

مساله دوم که مساله  انتخابات شورا های  ولایتی است یک فهرست مشخص تعیین شده است و ایتلاف وحزب مردم  افغانستان در این کازار سهم ارزنده خواهند گرفت.خاطر نشان می سازم که طی همین مدت با استفاده از امکانات تلویزیونها و رسانه های گروهی  سیاستهای حزب به معرفی گرفته  و شناسایی شده اند .

رفیق های گرامی ! تصمیم اتخاذ شد تا تمام جریانهای سیاسی وتصامیم اتخاذ شده با رفقا مطرح گردد،  ورفقا در جریان قرار بگیرند ، ما در اتاق های سیاه وسربسته تصمیم نمی گیریم ، هر تصمیم باید باز وبا اشتراک رفقا اتخاذ گردد ، این است سیاست ما واین است راه و رسم جدید سیاسی ما ! بدون شک هم در اروپا وهم در کابل چهره ها ، شخصیت ها و سازمانها دید گاه های خود را دارند ، که باید شنیده شوند وبه آنها ار ج گذاشته شود ،جمعبندی   گردند  و به مرکز انتقال داده شوند .در فرایند تصمیم نهایی را رفقای رهبری اتخاذ می کنند.

رفقای گرامی : در میا ن سازمانهای سیاسی ما ودر میان هواخواهان ما این شکشکه  ها وجود داشت ، که گویا  حزب مردم افغانستان   وایتلاف احزاب وسازمانهای دموکرات وترقیخواه در زمینه انتخابات ریاست جمهوری سکوت کرده اند وکدام تصمیمی نگرفته اند ؟ رفقا چنانی که شنیدید، نه ما سکوت کرده ایم ونه رفقای رهبری ما در داخل  کشور  بی تفاوت اند،از همینرو به خاطر پاسخگویی به همین شکشکه ها  نشست امروزی تدارک گردید ، تا دیدگاه ها ونظریات رفقا را بشنویم ، یادداشت کنیم وبه رفقای مرکز در داخل کشور بفرستیم .

در پهلوی مسایل مربوط به انتخابات ریاست جمهوری  سیاستهای حزب در قبال ایجاد یک حزب واحد  وهمسو با احزاب وسازمانهای  شامل ایتلاف ، همنظر وهم فکر ، نیز مطرح است ،  حزب مردم افغانستان طی همین مدت توانست در جامعه خود را شناسایی کند ،  وهمراه با احزاب وسازمانهای شامل ایتلاف  یکجا در راه فشرده گی صفوف خود ودر راه تآمین وحدت ویکپارچه گی تلاش نماید . در فرایند این تلاشها اکنون زمان آن فرارسیده است ، تا  ازمیان این احزاب وسازمانها یک جریان جدید سیاسی همبسته ، واحد وهمسو شکل بگیرد.

 رفقا!  حزب ما با درنظرداشت تجارب تلخی که از جریان وحدت با حزب متحد ملی افغانستان داشت ، تلاش نمود تا وحدت وهمسویی در وجود ایتلاف ، به شکل رفیقانه ، آگاهانه وهوشیارانه تامین گردد. من به این باور هستم : جدا شدن رفقا کار ساده مگر وحدت وهمسویی کار دشوار  بغرنج وپیچیده است. ا زاینرو رهبر ی وشورای ایتلاف تلاشهای جدی می نمایند ، تا از تجارب واندوخته های پیشین بیاموزند و یک وحدت آگاهانه ورفیقان را ایجاد نمایند . بدون شک شورای اروپایی نیز از  پروسه وحدت آگاهانه و رفیقانه پشتبانی خود را ابراز می دارد، وتلاش می نماید تا در سطح  شورای اروپایی این تلاشها را ادامه بدهد. »

 

سپس رفقا  به ترتیب   صفت الله عملیار ، ذبیر شیرزاد ، داکتر آرین ،  محمد انور ایثار، نعمت حیدری از دنمارک،  علی رستمی از المان ، قاسم آسمایی از دنمارک ، داکتر هدایت  مسوول شورای کشوری بلغاریا،  فیاض از کشور سویدن  ،عارف عرفان مسوول شورای کشوری انگلستان ، اسد رهیاب مسوول شورای کشوری المان، سالم فخری از شورای کشوری المان   بصیر دهزاد مسوول شورای کشوری هالند ، ، فاضل دلزاده مسوول شورای کشوری اتریش و داکتر حمیدالله مفید مسوول شعبه تبلیغ وترویج شورای اروپایی  دیدگاه های شان را  در باره مسایل مربوط به انتخابات ریاست جمهوری ، در باره ایجاد یک حزب جدید از فرایند ایتلاف احزاب وسازمانهای دموکرات وترقیخواه ، سهمگیری فعال ایتلاف وحزب مردم افغانستان در انتخابات شورا های ولایتی ارایه نمودند.

دیدگاه ها ونظریات رفقا از جانب شعبه اسناد وارتباط شورای اروپایی جمعبندی گردید وجهت اتخاذ تصمیم به شورای مرکزی حزب مردم افغانستان فرستاده خواهد شد.

 

سپس رفیق کاوه کارمل از سهم فعال رفقا  در کار نشست گسترده امشب ابراز  سپاسگزاری نموده افزودند ، رفقا : چی در داخل کشور وچی در کمیته اجراییه وهیات ریسه شورای مرکزی حزب مردم افغانستان  وهمچنان در نشست های هیات رییسه شورای اروپایی ح.م.ا  جر وبحث های بسیار جدی وارزشمند  در زمینه سهم گیری حزب مردم در کار زار انتخابات ریاست جمهوری به راه افتیده است ، چنانی که  بار ها گفته ام ویکبار دیگر دیگر خاطرنشان می سازم  ، که شورای اروپایی جایگاه مراجعه ای تمام اعضای حزب بوده ومیباشد ، یک سازمانی است ، که باید همه خود را در آن بیابند .

رفقای عزیز ! پرسشها و  دیدگاه های  رفقا را شنیدم ، لازم است ، تا در باره تمام مسایل مطروحه از جانب رفقا ابراز نظر نمایم :

حزب مردم افغانستان  بر بنیاد خط مش سیاسی خود که در آن چنین آمده است :« حزب مادر حالیکه اساسآ مخالف حضور نظامی دایمی نیروهای خارجی در خاک کشور ماست ، جستجوی یاری بین المللی را برای تامین وتضمین امنیت  کشور ما در چارچوب تعهدات روشن  متقابل  ومیکانیزم های نظارتی توافق شده بر اجرای این تعهدات  متصور و مشروع می داند .» حزب ما طرفدار حضور دایمی نیروهای خارجی در افغانستان نیست ، مگر کمکهای خارجی را در زمینه  رشد اقتصادی کشور ، تقویه نیرو های مسلح ومبارزه در راه ریشه کن ساختن  بنیاد گرایی وشبکه های تروریستی در منطقه وایجاد تحولات د موکراتیک  با حفظ حاکمیت دولت تصریح می کند ویاد اور می شود که  این مسایل در یک قرار داد مشخص ومعین باید جا سازی گردد ، وهمچنان  هیات رییسه  ایتلاف احزاب وسازمانهای دموکرات و ترقی خواه نیز مسایل برچیده شدن شبکه های تروریستی ، ایجاد فضای امن ومطمین  در کشور را به صراحت بیان داشته است . از نظر حزب ما چار چوب حقوقی ضرورتآ شامل احاطه کامل نیروهای افغان بر استراتیژی نظامی شان باشد . حزب ما معتقد است ، که معاهدات با کشور های خارجی باید ماهیت روابط عملیاتی وکاربردی میان این نیروها را که به بازگشت نیروهای خارجی میانجامد مشخص بسازند، رفیق ها می توانند این مسایل را در خط مشی سیاسی حزب در سایت ها ملاحظه نمایند ، با عرض این مطلب دیگری پرسش باقی نمی ماند .

در مورد انتخابات ریاست جمهوری چنانی که قبل بر این گفتم ، حزب ما استفاده مشخص وخوب سیاسی را کرده است ، با یکتعداد کاندیدان از نزدیک دیده اند ، یکتعداد کاندیدان به دفتر حزب  مردم افغانستان مراجعه کرده اند و این مساله قبل از همه موجب شناسایی نیرو ونام حزب در میان کاندیدان شده است. رفقای  داخل کشور در این عرصه بسیار فعال هستند وخود شان دقیق می دانند ، که چی کنند ، ما تنها می توانیم دیدگاه ها ونظریات خود را به آنها بفرستیم ، تا اگر بتوانند ، رفقای مرکز آنها را ببینند و در صورت لزوم دید شان از انها استفاده کنند. ومطمین هستم ، که حزب در داخل کشور  بسیار به ساده گی توان حل این مسایل را دارد.

 رفقا :  رفیق  دکتر محمد داوود راوش رییس حزب مردم افغانستان در صحبت ها  ومذاکراتی که با کاندیدان ریاست جمهوری داشتند ، تآکید کرده اند که ما به خاطر احراز کدام مقامی به کدام کاندید مراجعه نمی کنیم ،  حزب ما تنها خطوط فکری واقدامات گسترده ای را که به جنگ ، برادر کشی ، به فقر وبیروکراسی پایان داده بتواند مطرح کرده است،  امید واریم که حزب مردم با همین شیوه ای که به پیش گرفته موفق شود .

رفقا ! حزب در مذاکرات خویش  به صورت جدی مساله گزینش کادر های دولتی را که به مردم افغانستان خدمت کند به دیده نگریسته است ، حزب اماده نیست که خود را قربانی مناسبات زیان اور تباری ، قومی و منطقوی بسازد، حزب ما یک حزب  فرا تباری وفرا قومی است وبهیچوجه خود را به مسایل دینی ، تباری وقومی داخل نمی سازد. حزب ما توان این را دارد ، تا مسایل را به گونه جدی وهمه جانبه بررسی و حل کند.سیاست حزب یک سیاست  باز وبا دور نمای روشنی خواهد بود .

رفقا: در زمینه ایجاد حزب جدید از فرایند ایتلاف احزاب وسازمانهای شامل ایتلاف که در پرسشها مطرح شد ، باید یاد اورشوم ، که خوشبختانه ایتلاف همه روز در حال رشد است از پنج وشش حزب حالا به هشت حزب ارتقآ یافت واین رشد وافزایش ادامه دارد.  همین اکنو ن کار جدی در زمینه نزدیک شدن افکار واندیشه ها وجود دارد ، حزب مردم تلاش دارد تا در گام نخست مساله اندیشه وافکار باهم نزدیک شود و سپس به مسایل تشکیلاتی خواهیم پرداخت. پروسه وحدت وایجاد یک حزب واحد  زمانگیر است وبه کار همه جانبه نیاز دارد.

از دیدگاه حزب مردم  افغانستان حزب جدیدی که از فرایند ایتلاف احزاب  وسازمانهای دموکرات  وترقیخواه بوجود می آید باید برنامه محوری باشد.

حزب مردم افغانستان  نه تنها در وجود ایتلاف بلکه در میان سایر حلقه ها وشخصیتهای مستقل دیگر نیز تلاش می نماید تا یک حزب سراسری ووسیع ایجاد گردد.  در مورد پرسش های که ، برخی از رفقای ما در شورای اروپایی  از ما جدا مانده اند ، یک بار دیگر خاطر نشان می سازم ، که دست دوستی ما به رفیق های حزبی ما دراز است ، ما با همه نیرو وحسن نیت تلاش می کنیم تا خواستها ودیدگاه های رفقا را به دیده بنگریم ، امید واریم تا بتوانیم با فضای رفیقانه  وصمیمانه به دشواری ها موجود غلبه کنیم.

 پیشنهاد رفیق ضرابی مسوول مالی شورای اروپایی که باید کمک های جدی مالی به خاطر تآمین مصارف مالی انتخابات شوراهای ولایتی  تآمین گردد . باید یادار شوم  که فهرست شورا های کشوری ومقدار کمکی که باید انجام شود تهیه شده است ، امید وارم تا بر مبنای آن کمکها جمع اوری وبه شورای مرکزی داخل کشور فرستاده شود ، رفقای عزیز قابل یاد اوری می دانم که جستجوی راه های  تقویه بنیه مالی حزب نباید تنها به کمک های مالی محدود بماند ، لازم به یاد اوری می دانم ، که راه دیگر خود کفایی باید توسط کارشناسان ما جستجو شود ودر این مورد پیشنهاد های رفیق ضرابی باید به دیده نگریسته شود .

 سپس رفیق  نصیر احمد صدیقی  و رفیق  دپپلوم انجنیر عمر محسن زاده  هموندان هیات رییسه شورای اروپایی دیدگاه شان را در باره مسایل مطروحه وپاسخهای رفیق کاوه ا براز داشتند .

سپس رفیق حنیف ضرابی مسوول مالی شورای اروپایی حزب مردم افغانستان   در باره مصارف مالی انتخابات شورا های ولایتی  که باید توجه جدی مبذول گردد ، یکبار دیگر توجه ورویکرد رفقا را جلب نمود  وافزود، تا زمانی که من در کابل بودم  در شانزده ولایت  کاندید حزب  در شورا های ولایتی پیشبینی شده بود ،  تا همین حالا ۱۲ ولایت در قیمومیت شورا های کشوری قرار گرفته اند ، که باید مصارف شان را تآمین کنند ،نسبت مشکلات مالی در دیگر ولایتها کاندید نداریم ، پیشنهاد می کنم تا باید کم از کم تا بیست شش ولایت  دفتر ایجاد شود  ومصارف آنها از جانب شورا های کشوری  اروپایی پرداخته شود . تقاضا می کنم  تا این مساله را به دیده داشته باشند،  شماره بانکی  در اختیار رفقا قرار گرفته است. ویکبار دیگر تقاضا می کنم اینکه نخست باید ۱۲ ولایت دیگر نیز  به شورا های کشوری شورای اروپایی تقسیم شوند .

 سپس رفیق ولی محمد زیارمل عضو هیات رییسه شورای   اروپایی در مورد بهبود  امور مالی شورای اروپایی  دیدگاه های شان را ابراز داشتند. 

 در پایان رفیق کاوه کارمل رییس شورای اروپایی حزب مردم افغانستان یکبار دیگر از سهم فعال واشتراک بسیار رفیقانه وصمیمانه اعضای کمیته اجراییه و کادرها وفعالان شورای اروپایی واز دیدگاه های ارزنده ورهنمود دهنده آنها ابراز سپاس وقدردانی نمود.

 جلسه در فضای گرم رفیقانه به ساعت ۱۲ شب به پایان رسید.

 

بامداد