پیام تبریکی شورای اروپایی حزب مردم افغانستان
به مناسبت هشتم مارچ روزجهانی زن
هشتم مارچ به مثابه روز رهایی زن از زیر چکمه های مرد سالاری در تاریخ فرهنگ نوین بشری جایگاه ویژه ای دارد.
آغاز این روز در تاریخ پر افتخار کشور عزیز ما افغانستان بر می گردد، به دهه دموکراسی و شروع مبارزات دادخواهی وایجاد جنبش دموکراتیک زنان افغانستان تحت رهبری بانوی خردورز زنده یاد داکتر اناهیتا راتب زاد بنیان گذار جنبش رهایی بخش زنان در افغانستان، گرچه ندا های رهایی زنان از چنگال فرهنگ زن ستیزی در دوران پس از بازیابی آزادی کشور از استعمار برتانوی آغاز یافت ، مگر این تحولات واین جریان ها شکلی ، سلیقه وی وصرف در نام بود.
مبارزات اساسی ، بنیادین وژرف به خاطر تامین تساوی حقوق زنان با مردان در تشکل وساختار جنبش رهایی بخش دموکراتیک زنان افغانستان پی ریزی شد. طی سالهای دهه هشتاد برای نخستین بار زنان از حقوق اساسی ومتساوی با مردان برخوردارگردیدند، در این سالها زنها بر بنیاد قانون اساسی واصول ازرش های دموکراتیک از حقوق قانونی و اساسی تساوی با مردان برخورد دار شدند . انتخاب و انتخاب شدن درارگانهای سیاسی، عدلی ، حقوقی ، ارتشی ، پولیس ومجلس نماینده گان ، حق گزینش شوهر ، حق کار مستقل وهمسو با مردان ، حق تقاعد وباز نشستگی ودیگر حقوق برخوردار گردیدند .
طی سالهای دهه نود تا ۲۰۰۰ یکبار دیگر زنان از همه حقوق وازادی های نهادین واساسی بی بهره شده وبه خانه ها رانده شدند. واز رفتن به کار وبه بیرون از منزل محروم گردیدند. این مساله قبل از همه نه تنها موجب شد تا زنان از همه حقوق وآزادی های دموکراتیک محروم شوند ، بلکه دیده شده است ، که زیر رگبار شلاق ها ، دره زدنها وسنگسار ها نیز قرا گرفتند.
با آنکه جامعه یا همبودگاه جهانی به منظور ارزش های دموکراتیک وتساوی حقوق زنان با مردان طی سیزده سال اخیرتلاش های مثمری را به انجام رسانید، مگر بنا بر نبود قوانین سخت گیرانه تر در دفاع از حقوق زنان ، مجازات اشخاصی که حقوق زنان را پایمال می کنند،هنوز هم فرهنگ زن ستیزی در کشور مانند دهه ای ۹۰ ترسایی سایه ای سیاه خود را گسترانیده است.
شورای اروپایی حزب مردم افغانستان ، در حالی که خود را حامی وپشتبان فرهنگ تساوی حقوق زنان با مردان در تمام عرصه های میداند ، به این باور است ، که تا تغییرات ژرف ونهادین در قانون اساسی کشور در پاسداری از حقوق زنان به میان نیاید، فرهنگ سیاه ومردود زن ستیزی از کشور رخت بر نمی بندد، تجاوز ، خود سوزی ، فروش زنان وتبادل آنها با حیوانات و راندن بانوان در خانه ها پا برجا خواهد ماند.
با استفاده از فرصت به این وسیله گرمترین شادباش های خود را به مناسبت هشتم مارچ روز جهانی زن ، به همه زنان جهان وبه ویژه زنان مبارز ودلیر افغان که با دشوارترین فرهنگ زن ستیزی می رزمند ، پیشکش میدارم و آرزومندی خود را در راه رهایی زنان از زیر سایه فرهنگ زن ستیزی وتامین دموکراسی و برابری حقوق زنان با مردان ابراز می دارم.
کاوه کارمل
رییس شورای اروپایی حزب مردم افغانستان
بامداد ـ زنده گی سازمانی ـ ۲/ ۱۵ـ ۰۷۰۳