کشتار جمعی در غزه به مرحله ای رسیده که تاریخ شاهد آن نبوده است!
به گزارش خبرانلاین عبداللطیف الزیانی، وزیر خارجه بحرین در جلسه افتتاحیه این نشست گفت: نشست ما در سایه چالشهای بزرگی برگزار می شود که بر تعدادی از کشورهای عربی تأثیر گذاشته است.وی افزود: ما به سوریه تصمیم امریکا برای لغو تحریم ها را تبریک می گوییم و از تلاشهای عربستان قدردانی می کنیم.
در ابتدای این نشست بحرین ریاست سی و چهارمین دوره نشست سران عربی را به عراق تحویل داد.
پس از آن عبداللطیف رشید، رییس جمهور عراق در این نشست ضمن تشکر از حاضران گفت: شبح جنگ امنیت و ثبات را تهدید می کند و مانع تلاشهای ما برای توسعه و چشم اندازهای آینده می شود.
وی گفت: نشست ما در سایه شرایط منطقه ای و بینالمللی بسیار پیچیده برگزار می شود. ما با چالشهای خطرناکی روبه رو هستیم که منطقه ما و امنیت و سرنوشت ملتهایمان را تهدید می کند.
رشید گفت: ما بر اهمیت حل و فصل اختلافات با ابزارهای مسالمتآمیز و مذاکرات دوجانبه تأکید داریم و با استفاده از زور مخالف هستیم. ما با مداخله خارجی مخالف، و خواهان حل مسالمتآمیز تمام نزاع ها از طریق میانجیها هستیم.
رییس جمهور عراق گفت: ما تجاوز اسراییل به غزه را محکوم و پایداری ملت فلسطین را تحسین می کنیم. ما با تمام تلاشها برای کوچاندن ملت فلسطین تحت هر شرایط و عنوانی مخالف هستیم.
وی گفت: ما باید برای حفظ امنیت عربی مشترک خود تلاش کنیم. هدف اصلی نشست امروز ما متحد کردن مواضع در قبال چالش های روزافزون است. ما باید برای ناکام گذاشتن طرحهایی که آینده و ثبات مان را تهدید می کند متحد شویم.
محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق در سخنرانی خود در این نشست گفت: ملتهای عربی از ما می خواهند اقدامات عملی و واقعی اتخاذ کنیم. سیاست خارجه عراق بر اساس اصل حسن همجواری و عدم گسستگی است. عراق در نزدیک کردن دیدگاه ها نقش داشت.
وی افزود: دیدگاه ما برای حل بحرانها در منطقه بر پایه دستیابی ملت فلسطین به حقوق کامل خود و توقف تجاوز است. ما بر مخالفت با کوچاندن اجباری فلسطینیها تاکید داریم. کشتار جمعی در غزه به مرحلهای رسیده که تاریخ شاهد آن نبوده است.وی گفت که کشتار جمعی به فاجعه ای رسیده که در هیچ درگیری در تاریخ شاهد آن نیستیم.
وی اشاره کرد: همه ما شاهد تصاویری هستیم که صدها کودک برای به دست آوردن لقمه یا تکهای نان در صف قرار دارند که ممکن است به آن دست یابند یا دست خالی بازگردند.
السودانی خواستار اقدام عربی جدی و مسؤولانه برای نجات غزه و بازگرداندن نقش آژانس امدادرسانی و کاریابی برای پناهندگان فلسطینی (آنروا) در نوار غزه و کرانه باختری شد و گفت که همچنان خواستار آن است.
نخست وزیر عراق از توقف جنگ و آتش بس در جنوب لبنان حمایت کرد و حملات مکرر به حاکمیت این کشور برادر را محکوم کرد و گفت که در راستای بازیابی نقش آن و تحقق ثبات در این کشور تلاش میکند.
السودانی مجددا بر مواضع ثابت در حمایت از یکپارچگی جمهوری سوریه و حاکمیت آن و مخالفت با هرگونه تعرض یا تسلط بر سرزمین سوریه تاکید کرد.
نخست وزیر عراق گفت که از هیچ تلاشی برای حمایت از برادران در سوریه برای برپایی حکومت مبتنی بر شهروندی و ایجاد نظامی براساس قانون اساسی و دموکراتیک از طریق فرآیند انتقالی فراگیر که حقوق ملت سوریه و آزادی ادیان همه طیفهای جامعه را تضمین کند و با انواع تروریزم مبارزه کند، دریغ نخواهد کرد.
وی از تصمیم امریکا برای برداشتن تحریمهای سوریه استقبال و نسبت به کاهش رنج ملت برادر سوریه ابراز امیدواری کرد.
نخست وزیر عراق بر ایستادگی در کنار یکپارچگی و حاکمیت یمن و پایان درگیری و اختلافات برای توقف رنج ملت یمن و پاسخ به نیازهای انسانی آن علاوه بر پشتیبانی از تلاش های سازمان ملل برای تاسیس یک راه حل فراگیر پایدار تاکید کرد.
نخست وزیر عراق بر مواضع راهبردی بغداد در قبال تحولات منطقه ای تاکید کرد و خواستار وحدت، گفت وگو و تلاش برای دستیابی به راه حل های بنیادی در جهان عرب شد.
وی با تاکید بر لزوم حفظ تمامیت ارضی سودان و جلوگیری از خون ریزی در این کشور، توقف بحران انسانی در سودان را ضرورتی فوری دانست و خواستار راه حلی پایدار شد.
نخست وزیر عراق همچنین درباره بحران لیبیا اظهار داشت که پیوندهای برادری ایجاب می کند کشورهای عربی برای یافتن راه حلی جامع بر پایه گفت وگو و پایان دادن به شکاف داخلی در لیبیا تلاش کنند.
وی در ادامه با استقبال از مذاکرات میان ایران و امریکا، گفت: چون به گفت وگو به عنوان راهی برای حل اختلافات باور داریم، از این مذاکرات حمایت می کنیم و بر رویکردی متکی بر صلح، همزیستی و ارتباط سازنده پایبند هستیم.
السودانی همچنین خواستار پیشروی جهان عرب با روح برادری و مسوولیت پذیری به سوی راه حل های اساسی برای مشکلات موجود شد و بر اولویت امنیت عربی و تقویت سازوکارهای نهادی مشترک برای ثبات منطقهای تاکید کرد.
نخست وزیر عراق از ارایه ۱۸ ابتکار برای فعال سازی همکاری عربی خبرداد که در صدر آن، طرح تاسیس صندوق عربی برای بازسازی و بهبود پس از بحرانها و جنگ ها قرار دارد.
وی همچنین اعلام کرد که عراق مبلغ ۲۰ میلیون دلار برای بازسازی غزه و ۲۰ میلیون دلار دیگر برای بازسازی لبنان اختصاص داده است.
او با اشاره به اهمیت اجلاس جاری گفت: این نشست صرفا یک دیدار نیست، بلکه نقطه آغازی برای پروژهای بزرگ است که آینده ای درخور ملتهای عربی و نسلهای آینده را رقم خواهد زد.
نخست وزیر عراق در پایان با اشاره به میزبانی بغداد تاکید کرد: پایتخت عراق، با افتخار به حضور سران عرب، ایستاده، استوار و مقاوم در برابر چالشهاست و نقش آفرین در مسیر حل بحرانهای منطقه ای خواهد بود.
احمد ابوالغیط ، دبیرکل اتحادیه عرب مساله فلسطین را همچنان مساله اصلی این اتحادیه دانست و از نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه در مقابل چشم و گوش جهانیان انتقاد کرد.
دبیرکل اتحادیه عرب در سخنرانی خود در جلسه افتتاحیه سی و چهارمین اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه عرب ضمن قدردانی از عراق بابت میزبانی این اجلاس، با اشاره به سالگرد تاسیس اتحادیه عرب گفت این سازمان پیوند دهنده کشورهای عربی به یکدیگر است و استمرار آن به مدت هشتاد سال نشان دهنده پیوند ملتها و کشورهای عربی و تاریخ مشترک آن است.
ابوالغیط ضمن ابراز تاسف از درگیری ها در برخی کشورهای عربی به مفهوم امنیت ملی عربی اشاره کرد و گفت امنیت ملی عربی متاسفانه آن گونه که انتظار می رفت تحقق نیافته و کشورهای عربی همچنان در معرض تجاوز قرار دارند و با اختلافات و نزاع های داخلی مواجه هستند.
دبیرکل اتحادیه عرب تقویت اتحادیه عرب را به منظور عبور از بحرانهای کنونی خواستار شد.
ابوالغیط گفت درباره یمن گفت زمانی ثبات در یمن برقرار خواهد شد که حوثی ها متوجه شوند وحدت راه حل مشکل این کشور است.
دبیرکل اتحادیه عرب همچنین با اشاره به تحولات خطرناک در طرابلس پایتخت لیبیا، خواستار تلاش برای جلوگیری از وخیم تر شدن اوضاع در این کشور و ایجاد آیندهای روشن برای این کشور شد.
وی افزود از سوریه برای عبور از این دوران سخت حمایت می کنیم و معتقدیم لغو تحریم های امریکا موجب افزایش توان مردم سوریه برای برخوردار شدن از آینده بهتر خواهد شد.
در خصوص لبنان نیز ابوالغیط خواستار انحصار سلاح در دست دولت و توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی به این کشور شد.
ابوالغیط با اشاره به استمرار آلام فلسطین، مساله فلسطین را همچنیان مساله اصلی جهان عرب دانست و از نسل کشی و پاکسازی نژادی در فلسطین در مقابل چشم و گوش جهانیان انتقاد کرد. دبیرکل اتحادیه عرب همچنین مداخله های رژیم صهیونیستی در سوریه و لبنان را عامل مشکلات این دو کشور توصیف کرد.
دبیرکل اتحادیه عرب بر حق ملت فلسطین برای تشکیل کشور مستقل خود در سرزمین های اشغالی سال ۱۹۶۷ تاکید کرد و آن را هدف اصلی اتحادیه عرب دانست.
آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد نیز در سی و چهارمین اجلاس سران اتحادیه عرب در بغداد سخنرانی کرد.
به گزارش میدل ایست نیوز، دبیرکل سازمان ملل گفت که منطقه و جهان به ویژه نوار غزه با چالش های گستردهای مواجه هستند.وی افزود که هیچ مسالهای شکنجه جمعی ملت فلسطین را توجیه نمی کند.
دبیرکل سازمان ملل گفت که با کوچاندن مستمر ساکنان نوار غزه مخالف هستیم. گوترش خواستار اجرای راه حل دو دولتی برای تحقق صلح شد و گفت که جامعه بینالمللی باید در راستای اجرای آن تلاش کند.
دبیرکل سازمان ملل با اشاره به اینکه همه باید به تمامیت ارضی لبنان و حاکمیت آن احترام بگذارند، گفت که حاکمیت و استقلال در سوریه ضروری است.وی درمورد یمن تصریح کرد که باید گفت وگو میان یمنیها صورت گیرد و درباره سودان نیز اشاره کرد که مقابله با خشونت در سودان ضروری است.
گوترش گفت که باید به سومالی برای تقویت امنیت و ثبات در این کشور کمک کرد.
پدرو سانچز، صدراعظم اسپانیا هم در نشست بغداد گفت: ترسیم مجدد خاورمیانه با زور منجر به فجایعی می شود. باید فورا به فاجعه انسانی در غزه پایان داد. باید بر اسراییل برای توقف کشتار در غزه فشار آورد.
وی گفت: ما از کنفرانس صلح با ریاست عربستان و فرانسه برای راه حل تشکیل دو دولت حمایت می کنیم. نمی توانیم در مقابل آنچه در غزه و کرانه باختری رخ می دهد سکوت کنیم. ادامه بحران انسانی در غزه می تواند کابوسهای گذشته را بیدار کند.
سانچز گفت: ما تصمیم داریم پیشنهاداتی را درباره اوضاع غزه به سازمان ملل بدهیم. به رسمیت شناختن کشور فلسطین کلید حل بحران تاریخی است. ما برای تحقق صلح تلاش خواهیم کرد. مذاکرات عربی- اروپایی می تواند در حل بحرانهای منطقه نقش داشته باشد.
محمدعلی یوسف، رییس کمیساریای اتحادیه افریقا نیز در این نشست گفت: نظام تجارت جهانی به محک گذاشته شده است و تحولات ژیوپلیتیک نظام جهانی جدیدی را نشان می دهد ... همکاری عربی و افریقایی اهمیت دارد. ما خواهان این هستیم که به زودی نشست سران عربی و آفریقایی برگزار شود.
پیش از این منابع به تلویزیون العربی اعلام کردند بیانیه نشست سران عرب در بغداد بر مخالفت با کوچاندن ملت فلسطین و لزوم توقف فوری جنگ غزه تاکید خواهد کرد. بیانیه نشست بغداد همچنین بر بازگشایی تمام گذرگاهها برای ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه تاکید خواهد کرد.
بیانیه نشست بغداد بر احترام به گزینههای ملت و وحدت سوریه تاکید ، و تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه این کشور را محکوم خواهد کرد.
این بیانیه بر لزوم ایجاد منطقه خالی از سلاح هستهای و سلاح کشتار جمعی در خاورمیانه تأکید خواهد کرد.
بیانیه بغداد بر حمایت از لبنان در مقابله با چالشها و همچنین اهمیت حل سیاسی نزاع سودان تأکید خواهد کرد.
همچنین عبدالله الزیدی، سخنگوی ریاست جمهوری عراق به المیادین گفت: اهمیت این نشست در فشار زمانی است که در آن برگزار می شود. امیدواریم این نشست مناسبتی برای گشایش پروندههای منطقه باشد. امیدواریم این نشست منجر به راه حلهایی باشد که به نفع ثبات منطقه باشد. وی گفت: از جمله مهم ترین محورهای این نشست توقف جنگ در فلسطین و وضعیت آشفته سوریه است.
بامداد ـ سیاسی ـ ۳/ ۲۵ـ ۱۸۰۵
Copyright ©bamdaad 2025