حملات تروریستی اسراییل در بیروت و تهران : تغییر استراتیژی؟




نوشته راینر روپ

در کمتر از ۲۴ ساعت، اسراییل دو حمله تروریستی خارج از مناطق فلسطینی انجام داد. اولین حمله نظامی به یک ساختمان مسکونی در بیروت، لبنان بود. کمی بعد، اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس، در حمله موشکی به پایتخت ایران، تهران کشته شد. گزارش‌ها حاکی است هنیه پس از مراسم تحلیف رییس‌ جمهور پزشکیان در خانه‌ای در تهران اقامت داشت.
مسکو قتل هنیه، رهبر حماس را محکوم کرد. این اقدامات نشان ‌دهنده موضع تهاجمی فزاینده اسراییل است که دیگر هیچ مرزی را رعایت نمی‌ کند. اما ایالات متحده امریکا و وابسته گانش، به ویژه المان که حمایت نامحدود از دولت اسراییل به « دلیل وجودی دولت آلمان» ارتقا یافته است، همچنان به حمایت نظامی و مالی از کشتار جمعی صهیونیستی در نوار غزه ادامه می‌دهند.
دو قتل تروریستی اخیر صهیونیست‌ها در بیروت و تهران بدون کمک فعال ایالات متحده امکان‌ پذیر نبود، زیرا تنها پنتاگون دارای ابزارهای اطلاعاتی لازم در زمان واقعی است و تنها آژانس امنیت ملی توانایی‌های فنی شنود تقریباً همه چیز را در هر کجا دارد. کافی است به رسوایی عظیم « جاسوسی اشلون» از سیاستمداران اروپایی توسط آژانس امنیت ملی در سال ۲۰۱۰ ترسایی فکر کنید. تا به امروز، این فناوری میرسد اسراییل می ‌تواند بدون مانع به عملیات تحریک ‌آمیز خود ادامه دهد. زیرا جامعه ضد ارزش غربی که اسراییل از لحاظ مالی و نظامی به آن وابسته است، به نظر میرسد به طور فزاینده‌ای آماده است تا نقض‌های شدید ساختار دولتی صهیونیستی از حقوق بین‌المللی، کنوانسیون‌های بین‌المللی و قوانین جنگی موجود را نادیده بگیرد.

اقدامات اخیر اسراییل نشان ‌دهنده تغییر استراتیژیک است. به نظر میرسد بنیامین نتانیاهو، نخست ‌وزیر، به این نتیجه رسیده است که درگیری طولانی ‌تر در نوار غزه و کرانه باختری قابل تحمل نخواهد بود، به ویژه که زمان به دلایل مختلف اقتصادی، اجتماعی و نظامی علیه اسراییل کار می‌ کند.
اکنون دلیل دیگری نیز اضافه شده است، زیرا چین موفق شده است هشت فراکسیون فلسطینی را در نشستی در پکن برای تشکیل یک جبهه متحد متقاعد کند، که منجر به تقویت مقاومت در کرانه باختری و حمایت از حماس در غزه خواهد شد. علاوه بر این، نتانیاهو باید انتظار داشته باشد که ناآرامی ‌های سیاسی مداوم در ایالات متحده  امریکا منجر به کاهش بودجه برای اسراییل نیز خواهد شد.
با توجه به این چالش‌ ها، به نظر میرسد اسراییل می‌ خواهد از زمان باقی ‌مانده خود با تشدید عمدی درگیری، جست وجوی رویارویی مستقیم با لبنان و در نتیجه تحریک ایران برای ورود به جنگ استفاده کند. محاسبه به نظر میرسد این است که اگر ایران به اسراییل حمله کند و اسراییل به مشکل بربخورد، ایالات متحده امریکا مستقیماً برای صهیونیست‌ها وارد جنگ شود و مساله ایران را یک بار برای همیشه حل کند.
با این حال، این استراتیژی با خطرات بالایی همراه است، زیرا به ویژه ارتش ایالات متحده  امریکا در گذشته بارها مخالفت شدید خود را با جنگ با ایران اعلام کرده است. امروز ایران حتا قوی ‌تر از قبل است و روسیه و چین را نیز پشت سر خود دارد. این دو کشور آخر با اطمینان زیاد از ایران با هر آنچه نیاز دارد حمایت خواهند کرد، بدون اینکه خودشان وارد جنگ شوند.
تشدید اخیر اسراییل گامی خطرناک است. اگر به طور کنترول نشده ادامه یابد، خطر گسترش درگیری فراتر از منطقه را به همراه دارد. قدرت‌ های منطقه‌ای و جهانی فراخوانده خواهند شد و احتمالاً درگیر می ‌شوند، که می‌ تواند منجر به بی ‌ثباتی بیشتر کل منطقه برای دهه‌ های آینده شود.

بامداد ـ سیاسی ـ ۲/ ۲۴ـ ‍۲۴۰۸ 

Copyright ©bamdaad 2024