سحر سیندخت

باشنده گان المان که دارای حق رای هستند ، به روز ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۷ ترسایی ( پس فردا )  نماینده گان شانرا برای بوندس تاگ انتخاب، و راه را برای تعین حکومت جدید المان باز می نمایند.  با آنکه شرکت های نظرسنجی برنده انتخابات را از ماه ها بدیسنو تعین؛ و از پیروزی اجزاب دست راستی دموکرات مسیحی و اتحاد سوسیال مسیحی به رهبری خانم انگلا میرکل  سخن می رانند ، ولی دراین انتخابات مهم وسرنوشت ساز هنوز برنده و بازنده معلوم نیست. زیرا یک کمیت قابل ملاحظه مردم هنوز درمورد نظرشانرا بیان نکرده اند.

درانتخابات روزیکشنبه مساله  گزینش رنگ ها ، ترکیب رنگ ها و برنامه ها مورد گفت و گو و انتخاب قرارگرفته ؛ راست در برابر چپ ، راست در برابر راست  و چپ دربرابر چپ قرار می گیرند. احزاب سیاسی المان را بیش تر با رنگ های معین پیوند می دهند : سیاه ، سرخ ، سرخ تیره ، سبز ، زرد و آبی . در تاریخ معاصر این کشور رنگ ها با برنامه های سیاسی ـ اقتصادی و اجتماعی  احزاب گره خورده است . وقتی شما از سرخ نام می برید ، هدف برنامه های لیبرال و ریفورمیستی  حزب سوسیال دموکرات المان است ، و رنگ سبز با برنامه های اجتماعی ـ اکولوژیک  حزب سبزها گره خورده ، واین حزب حافظ محیط زیست و جانبدار از منافع خرده مالکین می باشد.  

برای همین هم درجریان گمان زنی درباره حکومت جدید المان ترکیب رنگ های : چراغ ترافیک ( سرخ ، زرد  و سبز) ؛ و یا پرچم کشور جمیکا ( سیاه ، سبز و زرد ) و یا سرخ ـ سرخ و سبز ، یا هم سیاه  وسرخ در میان است.

 در انتخابات آخرهفته  احزاب :

ـ اتحاد دموکرات مسیحی  (CDU ) ؛ و اتحاد سوسیال مسیحی (CSU )  با رنگ سیاه ،

ـ حزب سوسیال دموکرات  المان (SPD ) با رنگ سرخ ،

ـ  حزب چپ (  Die Linke ) ـ  با رنگ سرخ تیره ،

ـ  حزب سبزها (Bündnis 90/Die Grünen ) با رنگ سبز،

ـ  حزب  لیبرال دموکرات  (FDP )  با رنگ زرد،

ـ حزب بدیل برای المان ) AFD ) با رنگ آبی روشن ،  با برنامه های متفاوت  شرکت و برای بدست آورد آرای لازم با هم به مبارزه می پردازند.

 

اگراین احزاب را از نظر برنامه های اتخاباتی  به دو گروه بندی « راست » و « چپ » تقسیم نماییم ،

درخط راست احزاب:

ـ اتحاد دموکرات مسیحی  (CDU ) ،

ـ اتحاد سوسیال مسیحی (CSU ) ،

ـ حزب لیبرال دموکرات  (FDP ) و

ـ حزب بدیل برای المان ) AFD )

در خط چپ احراب :

ـ حزب سوسیال دموکرات المان (SPD ) ،

ـ  حزب چپ (DIE LINKE) و

ـ  حزب سبزهـا (GRÜNE ) قرارمی گیرند. 

لازم به یادآوریست که در خط چپ ، راست و میانه  احزاب دیگری غیراز احزاب یادشده نیز درالمان فعالیت می نمایند. چون این ها یا درانتخابات  حاضربا لیست جداگانه سهم نمی گیرند؛  و یا هم رقم آرای که بدست می آورند ناچیز می باشد ، درتبلیغات رسانه ایی و انتخاباتی به آنها توجه لازم نمی شود.

انتخابات المان و جامعه مهاجر افغان :

وقتی رسانه های افغان دراروپا  وشبکه های اجتماعی افغان ها درالمان را می پالید به ندرت درباره انتخابات اینکشور چیزی پیدا می نمایید. با آنکه دراین کشوربیش ترازنیم میلیون مهاجر افغان و، هزاران تحصیل کرده و اگاه سیاسی افغان زنده گی می نمایند ، ولی آنها کوچک ترین حرفی در باره این انتخابات و اثرات آن بالای سرنوشت خود شان و آینده اولاد ها و خانواده شان ؛ و یا هم اثرات این انتخابات بر روند صلح درافغانستان به زبان نیاورده، و سطری هم ننوشته اند. هموطنان مهاجر و دارای حق رای در المان هر روز از بوت و پوزه گلبدین ، از رشوه خوری فلان رییس و وزیر، دیدار فلان با بهمان ، از بگومگوها در باره کاربرد  پوهنتون یا دانشگاه ، جدل های زبانی و قومی ، قتل ناموسی و...درافغانستان رویه های رسانه ها؛ و برگه های شخصی خود را پرمی نمایند،  ولی این ها تا حال یک سطری هم در باره انتخابات بوندس تاگ ننوشته اند. در همین حال ده ها حزب و سازمان سیاسی افغانی درالمان نیزمهرسکوت برلب زده ؛ و ازابراز نظردر باره انتخابات المان خود داری نموده اند. درحالی که همین ها می توانند با انجام کار روشنگری درباره جایگاه احزاب سیاسی المان ، برنامه های این احزاب ، نقش و اثرگذاری شان درسرنوشت المان ، اروپا و جهان به شهروندان تازه وارد و ناآشنا با نظام سیاسی المان؛ و قواعد دموکراسی غرب کمک و یاری برسانند. در نتیجه همین برخورد غیرمسوولانه نهادها و شخصیت های سیاسی ـ اجتماعی افغان درالمان،  کمتر افغان ها از حق رای خود استفاده نموده ، و از کنار این رخداد بزرگ سیاسی با بی تفاوتی می گذرند.  

بربنیاد گزارش مقامات این کشور ۱۹ درصد از افراد صاحب حق رای درالمان را شهروندان خارجی تبارتشکیل می دهند. یعنی نزدیک به یک پنجم رای دهنده گان را مهاجرین تشکیل می دهند. با درد و دریغ که درنتیجه بی تفاوتی و چشم پوشی نهادهای سیاسی ـ اجتماعی  مهاجرین حضور آنها در انتخابات بسیار کم رنگ می باشد. بیش تر احزاب سیاسی المان نیز، به مشارکت خارجی تباران  در اینکشور توجه ننموده  و درلیست های نامزدی جایی مناسب برای مهاجرین نمی دهند. چنانکه در دوره فعلی بوندس تاگ المان از جمله ۶۳۱ نماینده ، خارجی تباران با ۳۷ کرسی کمتر از ۶ درصد نماینده گان را تشکیل می دهند.

علاوتاً آمار رسمی  نشان می دهد که  احزاب چپ ؛ بنابر پابندی عقیدتی وعملی به اصول هیومانیزم  و دفاع از لایه های ناتوان جامعه ، به شهروندان خارجی تبار و تازه واردان بیشتر توجه را مبذول می دارند. ولی احزاب سنتی و نو  راست گرا کمترین تلاش در راه  جذب خارجی تباران انجام می دهند.  

بر پایه  داشته های آماری:

حزب چپ    (DIE LINKE )            ۱۲۵ درصد،

 حزب سبزهـا  (GRÜNE )              ۱۱ / ۱ درصد،

حزب سوسیال دموکرات  (SPD )       ۶/ ۷ درصد،

حزب دموکرات مسیحی ( CDU )       ۳/ ۱ درصد ؛

و حزب سوسیال مسیحی (  CSU)      ۱ / ۸ درصد  ؛ چوکی های پارلمانی خود را به  نماینده گان خارجی تبار اختصاص داده اند.

آمار بالایی ثابت می سازد که :

نخست:  برخلاف راستگرا ها این احزاب چپ اند که به خارجی تباران توجه بیشتر داشته و از منافع شان دفاع می نمایند.

دو دیگر : احزاب چپ با پیش کردن خواست ها اجتماعی از نوع : کاهش مالیات ، افزایش  سطح دستمزد ها ، کاهش درکرایه منازل رهایشی ، افزایش سرمایه گذاری دولت در بخش های اجتماعی ، تامین عدالت اجتماعی ، کاهش بودیجه های نظامی و صرف این هزینه های دربخش های آموزشی ، بهداشتی  و اجتماعی ، اخذ مالیات عادلانه ازشرکت های فراملیتی ، دفاع از صلح جهانی،  و حفظ محیط زیست  و...از منافع لایه های ناتوان جامعه ، ازجمله مهاجرین و شهروندان خارجی تبار دفاع و حمایت می نمایند .

ارقام بالایی به روشنی نشان می دهد که هرقدرسهم  شهروندان خارجی تبار درفعالیت و حق نماینده گی شان در احزاب سیاسی المان بالاتر باشد؛ به همان اندازه این احزاب در جانبداری از خارجی ها و لایه های ناتوان جامعه قرار دارند. برای همین هم با جانبداری ازبرنامه های احزاب چپ ؛ و انتخاب نامزدان شان می توان از منافع زحمتکشان و شهروندان ناتوان خارجی تبار دفاع نمود .

با آنکه احزاب حاکم راستگرا و خارجی ستیزان می کوشند تا با فریب  و خاک به چشم مردم زدن توجه عامه را به مسایل مهاجرت و امنیت جلب ؛  و معضلات مبرم اجتماعی و اقتصادی چون: مبارزه با بیکاری ، کاهش ساعات کار و سن تقاعد ، بهبودوضع بیمه های اجتماعی ، آموزش و بهداشت و ...  را منحیث مسایل فرعی قلمداد نمایند ، لازم است تا با شرکت درانتخابت و ریختن رای خود به  نفع نامزدان چپ ، در سیاست های بعدی المان و جهان نقش فعالی  ایفا ؛ و زمینه اثرگذاری احزاب طرفـدارمردم درحکومت بعدی المان ؛ و برنامه های رشد اقتصادی و اجتماعی اینکشور و اروپا  را فراهم نمود.

افغان های مهاجر! درانتخابات بوندس تاگ شرکت نموده ؛ صدای تانرا به نفع صلح  و عدالت اجتماعی در المان بلند کنید !

بامداد ـ سیاسی ـ ۲/ ۱۷ـ ۲۲۰۹