باید به این ننگ پایان دهیم !

« در آیوا یک انقلاب سیاسی آغاز شده ؛ این انقلاب به این معنی است که اگر میلیون‌ها نفر متحد شوند ، از جمله همه کسانی که دچار یاس و سرخورده گی شده‌ اند زیرا از آنچه که در واشنگتن  رخ می ‌دهد ناراحت و دلسرد اند، و از جمله جوانانی که تا اکنون در روند سیاسی کشور شرکت نداشته ‌اند اگر همه آنها به صحنه سیاست روکنند، یعنی اگر پیر و جوان و کارگران بپاخیزند و با صدای بلند و صریح فریاد زنند:  « دیگر بس است!» و دولت کشور بزرگ ما در قبال همه شهروندان مسوولیت دارد و نه تنها در مقابل یک مشت میلیاردر، در آن صورت خواهیم توانست این کشور را واقعاً تغییر دهیم. »  برنی ساندرز 


بیانیه برنی ساندرز  نامزد پست ریاست جهموری امریکا شب قبل از انتخابات مرحله‌ ای در ایالت آیوا

« آیوا ؛ سپاسگذارم !  

وقتی که ما ۹ ماه پیش به این ایالت زیبا آمدیم، هنوز یک سازمان سیاسی نبودیم و پولی در اختیارمان نبود و هیچ‌ کس ما را نمی شناخت. با این حال ما دست به نبرد با سازمان‌ های پر قدرت در ایالات متحده زدیم. و امشب این‌ طور به نظر می ‌رسد که آرای ما (با هیلاری کلینتون) تقریباً یکی است. من معشوف و هیجان زده این واقعیتم که میلیون‌ها نفر در سراسر کشور به عنوان امدادگر داوطلب خود را در خدمت سازو کار ما قرار داده‌اند. ۳٫۵ میلیون نفر به طور انفرادی و به طور متوسط به حجم ۲۷ دلار کمک مالی در اختیار ما نهاده‌اند!

ما در خدمت به منافع طبقه میلیاردرها، وال استریت و یا کنسرن های امریکایی نیستیم و ما پول آنها را نمی‌ خواهیم !

ما در آیوا اینقدر موفق بودیم و در نیوهمشایر و ایالات دیگر نیز به همین اندازه موفق خواهیم بود، زیرا که خلق امریکا  دست رد به سینه اقتصاد فاسد می‌ زند. این منصفانه نیست که ده درصد بالایی جامعه به اندازه ۹۰ درصد شهروندان پایینی ثروت داشته باشد.

منصفانه نیست که ۲۰ نفر از غنی ‌ترین مردم این سرزمین بیش از نیمه پایینی جامعه روی هم ثروت داشته باشد.

آیا برای یک ایده‌ رادیکال آماده گی دارید؟ این ایده می‌ گوید: ما اقتصادی برپا خواهیم کرد که در خدمت خانواده‌های کارگران و نه در خدمت میلیاردرها باشد!

چون میلیون‌ها نفر با درآمدهای بخور و نمیر زنده گی می ‌کنند، ما حداقل دستمزد را به ۱۵ دلار افزایش خواهیم داد. هیچکس اجازه ندارد به خاطر تعلیم و تربیت خوب بدهکار شود. به این خاطر ما شهریه دانشگاه‌ها و مدارس دولتی  را از سال ۲۰۱۶ لغو خواهیم کرد. برای تامین مالی این پروژه ما روی معاملات سوداگرانه وال ‌استریت مالیات وضع خواهیم نمود. حرص و آز، بی ‌فکری و اقدامات غیرقانونی وال استریت این اقتصاد را به زانو درآورد. خلق امریکا وال‌استریت را نجات داد. اکنون نوبت وال استریت است تا به کمک قشر متوسط بیاید.

وقتی که ازتغییرات در ایالات متحده امریکا سخن می‌گوییم، باید به این ننگ پایان دهیم که تعداد زندانیان در زندان‌های کشورما  نسبت به کشورهای دیگر جهان بیشتر است و تعداد زندانیان آفروـ امریکایی و اسپانیایی (مهاجرین امریکای لاتین که دریالات متحده امریکا بنام اسپانیولی ها یاد می شوند ـ بامداد ) نیز نسبت به سفید پوستان بسیار بالا است.  به این خاطر به جای زندانی کردن آنها، ما اشتغال ‌زایی و امکانات تعلیم حرفه‌ ای برای کودکان خود به وجود خواهیم آورد.

من دراین دنیا با دانشمندان زیادی گفت و گو کردم. نیازی به بحث و گفت وگوی بیشتر نیست: تغییر شرایط اقلیمی یک واقعیت است. لذا ما این مسوولیت اخلاقی را به عهده داریم که با کلیه کشورهای جهان همکاری کنیم ؛ و سیستم انرژی خود را تغییر دهیم. ترک مواد سوختی فسیلی، تولید انرژی پایدار.

وقتی که هرکشور بزرگ جهان حق داشتن تامین بهداشتی و درمانی شهروندان خود را به رسمیت می ‌شناسد، این امر باید درایالات متحده امریکا نیز حق باشد و نه امتیاز !

می‌ خواهم سخنان خود را با بیان مطلبی به پایان رسانم که شما از هیچ ‌یک از دیگر نامزدهای ریاست جمهوری نخواهید شنید:

هیچ رییس جمهوری، همین‌ طور برنی ساندرز و یا هرکس دیگری نمی ‌تواند این تغییرات را که حق خانواده‌ های کارگران و حق قشر متوسط  جامعه، حق کودکان و سالمندان ماست به وجود آورد. هیچ رییس جمهوری نمی‌ تواند، زیرا که وال‌ استریت و کنسرن‌های امریکایی به اندازه ایی قوی هستند، که یک رییس جمهور به تنهایی قادر به انجام این‌کار نخواهد بود. لذا امروز در آیوا یک انقلاب سیاسی آغاز شده؛  این انقلاب به این معنی است که اگر میلیون‌ها نفر متحد شوند ، از جمله همه کسانی که دچار یاس و سرخورده گی شده‌ اند زیرا از آنچه که در واشنگتن  رخ می ‌دهد ناراحت و دلسرد اند، و از جمله جوانانی که تا اکنون در روند سیاسی کشور شرکت نداشته ‌اند اگر همه آنها به صحنه سیاست روکنند، یعنی اگر پیر و جوان و کارگران بپاخیزند و با صدای بلند و صریح فریاد زنند:  « دیگر بس است!» و دولت کشور بزرگ ما در قبال همه شهروندان مسوولیت دارد و نه تنها در مقابل یک مشت میلیاردر، در آن صورت خواهیم توانست این کشور را واقعاً تغییر دهیم.  »/ یونگه ولت

 

بامداد ـ سیاسی ـ ۱ /۱۶ ـ ۲۷۰۲