بیانیه انجمن وکلای دموکرات المان (VDJ) در رابطه با هجوم پولیس به مراکز دانشگاهی

 

دانشجویان و استادان دانشگاه ها مصرف کننده گان خاموش امکانات آموزشی نیستند، بلکه بخش مهمی از تبادل، آزمایش و تحکیم دانش و علوم می باشند.

 

انجمن وکلای دموکرات المان (VDJ) طی بیانیه ای در تارنگاشت این انجمن تحریک رسانه ها و خشونت پولیس در حمله به دانشجویان و اساتید ، و تجمع مسالمت آمیز دانشگاه آزاد برلین را محکوم کرد. در بیانیه ای که این انجمن صادر کرده آمده است:

به عنوان وکلای دموکرات، ما از حملات اخیر به آزادی بیان و عقیده دانشگاهی، آزادی بیان و آزادی حرفه ای توسط سیاستمداران عضو دولت فعلی المان و توسط بخش بزرگی از رسانه ها شوکه شده ایم.

بروز هفتم ماه می، دانشجویان « دانشگاه آزاد برلین » تجمعی اعتراضی در محوطه دانشگاه برپا کردند تا مخالفت خود را در رابطه با مشارکت سیاسی و تسلیحاتی جمهوری فدرال المان در جنگ غزه اعلام کنند اما به درخواست مدیریت دانشگاه تجمع مسالمت آمیز دانشجویان توسط پولیس درهم کوبیده شد.

تصاویر تخلیه، اقدامات وحشیانه پولیس و تمسخر دانشجویان توسط افسران یونیفرم پوش پولیس سند ادعای ماست. «کای وگنر»، شاروال برلین نیز به صراحت این تهاجم را ستوده است.

در واکنش به تهاجم به تجمع دانشجویی مذکور، دانشگاهیان برلین نامه ای سرگشاده نوشتند که تا اکنون بیش از ۱۰۰۰ استاد آن را امضا کرده اند. آنها در این نامه برچیدن و سرکوب تجمع مسالمت آمیز دانشجویان و نحوه تهاجم پولیس محکوم شده است. این استادان خواستار گفت وگو حتا با مواضع متفاوت هستند. استقرار پولیس در برابر اعتراضات غیرخشونت آمیز با فرهنگ مرسوم موسسات دانشگاهی ناسازگار است.

بتینا اشتارک - واتسینگر، وزیرعلوم، نامه سرگشاده استادان دانشگاهی را به فرصتی برای متهم کردن امضا کننده گان به یهودستیزی مبدل کرده است. شرکت های رسانه ای و پیشتاز تر از همه « شرکت اکسل اشپرینگر»*، علیه دانشمندان حامی تظاهرات مسالمت آمیز دانشجویان به توهین و آزار و اذیت کلامی متوسل شده و آنها را حامیان ترور و یهودستیزی اعلام می کنند.

اظهارات وزیرعلوم المان به جای برخورد علنی و صادقانه با نگرانی های دانشجویان و به ویژه با محتوای نامه اساتید، موقعیت استادان را به عنوان اعضای علمی دانشگاه ها و محققان کشور با اتهامات عجولانه و جدی، آسیب رسانده است و این ظن را ایجاد کرده است که شاید وسایل ارتباط جمعی المان به بلند گوی افراد مشخصی تبدیل شده است.

برای ما به عنوان وکلای دموکراتیک المان، دانشگاه مکانی محافظت شده است که از طریق آن گفتمان آزاد به عنوان یک پیش نیاز برای نوآوری و ارتقا علمی ضروری است. قانون اساسی این فضای حفاظتی را به همه اعضای دانشگاه از جمله دانشجویان اعطا می کند. دانشجویان و استادان دانشگاه ها مصرف کننده گان خاموش امکانات آموزشی نیستند، بلکه بخش مهمی از تبادل، آزمایش و تحکیم دانش و علوم می باشند. آزادی تبادل نظر نیاز به فضای باز برای بیان نظر مخالف دارد. این به کسانی که در قدرت هستند ربطی ندارد که چارچوب گفتمان یا دامنه و حد و حدود موافقت یا مخالفت در بحث ها را تعیین کنند. تهاجم ماموران پولیس به دانشگاه و تجمع مسالمت آمیز دانشجویی و حمایت وزیرعلوم از چنین عملکرد غیرقانونی آنها آسیب رساندن جدی به آزادی قانونی دانشگاهی است که رشد فرایند خلاق فکری در دانشگاه ها را به شیوه ای اقتدارگرا نفی می کند.

ماده ۵ قانون اساسی المان آزادی علم و آزادی عقیده و بیان را به عنوان پیش نیاز اساسی یک جامعه آزاد و دموکراتیک اعلام می کند. اقدامات انجام شده در چند روز پیش با قانون اساسی ناسازگار است که اعضای دانشگاه را به روش های خاص دولتی متعهد به رفتارهایی و یا اعترافاتی بکنند. مجاز نیست دولت خواسته های خود را به دستورالعمل و اجازه نامه گفتمان علمی تبدیل کند. با چنین روش هایی علاوه بر آزادی دانشگاهی، نقض آزادی اساتید نیز عملا اعمال می شود.

به عنوان وکلای دموکرات، ما همچنین خشونت پولیس را محکوم می کنیم. نحوه تمسخر اعضای دانشگاه توسط ماموران پولیس یک سیگنال هشدار دهنده برای وضعیت پولیس المان است. برای ما، حملات انجام شده، گسترش خشونت علیه جامعه مدنی محسوب می شود.

۱۷۰سال پیش، فرهنگ لغت حاکمیت قانون را به عنوان « دولتی که هدف آن حمایت قانونی از همه شهروندانش است» تعریف کرده است. این حفاظت از منافع فردی باید توسط عوامل دولتی نیز پذیرفته و اعمال شود، نه اینکه به عملیات خشونت آمیز پولیس مبدل شود. کسی که به مفهوم حاکمیت قانون استناد می کند هرگز نمی تواند خشونت باتوم پولیس را توجیه کند.

ـ  ما با همه امضا کننده گان « بیانیه مدرسان دانشگاه های برلین» اعلام همبستگی می کنیم.

ـ ما تحریک رسانه ها توسط مسوولان سیاسی و رسانه ای را محکوم می کنیم.

ـ ما تخلیه تجمع اعتراضی دانشجویان را با استفاده از خشونت پولیس محکوم می کنیم.

ـ به عنوان وکلای دموکرات، هدف و وظیفه ما تضمین آزادی دانشگاه است.

 

انجمن وکلای دموکرات المان

 

*انحصارات رسانه یی « اکسل اشپرینگر» درالمان صاحب روزنامه ها ، جراید ، مجله ها ، رادیوها ، شبکه های تلویزونی ، شبکه های انترنتی و ... بوده ، «بیلد سایتونگ » یکی از رسانه های مربوط به این انحصارات راستگرا و ضد دانشجویی میباشد . جنبش دانشجویی المان در دهه شصت و هفتاد ترسایی درمخالفت با این روزنامه بلووارد و ضدمردمی اقدامات متعددی را راه اندازی نموده بودد ـ بامداد

 

 

بامـداد ـ فرهنگی و اجتماعی ـ ۱/ ۲۴ـ ۱۶۰۵

Copyright ©bamdaad 2024

 

 

 

 

 

 

در پی قیام دانشجویان در دانشگاه های امریکا ،این جنبش اعتراضی در برابر نسل کشی رژیم صهیونیستی به دانشگاه های سوربن و ساینس پو در فرانسه ، هومبولت در المان ، دانشگاه های مکسیکو، ایتالیا ، استرالیا و ... گسترش یافته است . این اعراضات دوامدار و دامنگستر ضدصهیونیستی با وجود تهدید، پیگرد ، تهمت زنی های طبقات حاکم صهیونیستی اسراییل ، بازداشت هزاران مظاهره کننده ، اخراج  دانشجویان  و استادان از پوهنتون ها و ... با حمایت بی مانند مردمان جهان روبرو شده است . امپریالیزم خبری و رسانه های وابسته به آن که بنام تجلیل از « روزجهانی آزادی مطبوعات ـWorld Press Freedom Day » گلو پاره میکنند ، قیام دانشجویان در امریکا را بی ارزش جلوه داده ، در برابر اقدامات اداره بایدن و برخورد خشن پولیس و ادارات امنیتی در امریکا و سایر کشورها مهرسکوت بر لب زده اند . در ادامه نشر گزارشات در مورد اعتراضات دانشجویان در امریکا* ، اینک گفت وگوی چند دانشجو از پوهنتون شهری نیویارک را برای خواننده گان گرانقدر تارنمای بامداد پیشکش میداریم . امید مورد توجه قرارگیرد ـ بامداد

 

دانشجویان معترض در امریکا چه میخواهند ؟

به گزارش رسانه ها ،  دانشجویان پوهنتون ‌های سراسر امریکا هم‌ اکنون در دومین هفته اعتراضات علیه رژیم صهیونیستی بوده و خواستار آتش‌ بش در نوار غزه و تحریم نهادهای صهیونیستی حامی اقدامات این رژیم در باریکه غزه هستند.در میان ده‌ها موسسه آموزش عالی« پوهنتون شهری نیویورک ـ The City University of New York» با پیروی از پوهنتون کلمبیا، به مرکز فعالان دانشجویی حامی صلح در غزه بدل شده است.

در این راستا،روزنامه انگلیسی ‌زبان تهران‌ تایمز با دو تن از سازمان ‌دهنده گان اصلی این اعتراضات به نام‌های «حدیقه» و «سارا» که به ‌دلیل هراس از اقدامات تلافی‌ جویانه، خواسته‌ اند با نام کوچک شناخته شوند، مصاحبه‌ای انجام داد که مشروح آن را با هم می ‌خوانیم.

پرسش : ابتدا درباره اعتراضات دانشجویی در حمایت از حقوق فلسطینیان از جمله بازه سنی، مذهب و تنوع نژادی آنها توضیحات و اطلاعاتی بدهید.

پاسخ : دانشجویان معترض در دانشکده شهری نیویورک، با پیشینه، تبار و وابستگی‌های مختلف در این اعتراضات شرکت کرده‌اند. آنها از فاکولته ‌های مختلف پوهنتون شهری نیویورک آمده‌اند، پوهنتونی که با بیش از ۵۰۰ هزار دانشجو از ۲۵ فاکولته ، بزرگ ‌تربن پوهنتون دولتی شهری امریکا محسوب می ‌شود. دانشکده شهری هم یکی از این دانشکده‌هاست. علاوه بر این، دانشجویانی از پوهنتون کلمبیا و سایر موسسات آموزش عالی در اعتصابات همبستگی با غزه حضور دارند. اعضای هیات علمی دانشکده هم به اعتراضات ملحق شدند و با حمایت و هدایت، به دانشجویان مقطع کارشناسی اجازه رهبری جنبش را داده‌اند.معترضان ۱۸ تا ۸۰ ساله در این اعتراضات شرکت دارند. تشکل دانشجویی پوهنتون شهری نیویورک به شدت متنوع و چندملیتی است، به طوری که دانشجویانی از کشورهای عمیقاً تحت تاثیر امپریالیزم امریکا در جنوبِ جهانی ،به ویژه جهان اسلام در آن عضویت دارند. با این حال، دانشجویانی از آسیا، امریکای لاتین، جنوب آسیا و کشورهای عربی نیز در این اعتراضات حاضر هستند. عقاید مذهبی‌ (اسلام، یهودیت و مسیحیت) نیز برای بسیاری از دانشجویان انگیزه حضور در اعتراضات است. اما شمار زیادی از دانشجویان سکولار هم خود را ملزم به اعتراض علیه خشونت و امپریالیزم شهرک‌ نشینان می ‌دانند. فلسطین ما را با انواع و اقسام خطوط مشی مذهبی، سیاسی، نژادی و قومی از سراسر جهان (عرب، یهود، سفید، سیاه، لاتین، جنوب آسیا و …) یا یکدیگر متحد کرده است.

پرسش : مسوولان پوهنتون تا اینجا چه واکنشی به اعتراضات داشته‌اند؟

پاسخ : پوهنتون ماموران امنیتی را اعزام کرده است که با دانشجویان رفتار تهاجمی دارند. عصر روز اول اعتراضات، یکی از ماموران با یک دانشجو درگیر شد و در ادامه گروهی از دانشجویان آن مامور را از حیاط پوهنتون بیرون راندند. تصاویر ویدیویی این حادثه ضبط شد و به فضای مجازی راه پیدا کرد و نشان داد که پوهنتون سلامت دانشجویان را در اولویت نمی ‌داند. برای تامین امنیت، تنها و تنها به خودمان متکی هستیم! پوهنتون همچنین ساختمان‌ها را در واکنش به اعتصابات، تعطیل کرده است. این اقدام مشکلات بهداشتی را تشدید کرده و نقض حقوق دانشجویان است زیرا هزینه‌های محوطه پوهنتون با فیس آنها تامین می ‌شود.

تمام اینها نشان می ‌دهد که پروژه صهیونیست تا چه اندازه با پوهنتون ما تنیده شده است ، آنهم پوهنتونی دولتی که انتظار می ‌رود تا برابر مردم پاسخ گو و در کنار مردم باشد. مدیریت پوهنتون ما برای دفاع از سرمایه‌ گذاری بیش از ۸.۵ میلیون دلاری ‌اش در شرکت ‌های حامی نسل‌ کشی رژیم صهیونیستی و همچنین جهت جلب رضایت اعانه‌ دهندگان، سیاستمداران و متولیان صهیونیستی، با چنگ و دندان مقابله می ‌کند. این (دفاع کورکورانه) نشان می ‌دهد که اعتراضات علیه تجاوز صهیونیست‌ها و سرکوب این اعتراضات، تا چه اندازه برای متولیان و مدیریت کالج ما اهمیت دارد.

پرسش : آیا پولیس هم مداخله کرده است؟

پاسخ : پولیس اطراف معترضان حصار کشیده و بالای سر آنها هم پهپاد و هلیکوپتر پرواز می ‌کند. پولیس و رژیم صهیونیستی با هم مرتبط هستند و قدرت ‌شان دو روی یک سکه است اما تا زمانی که مردم شجاع و دلاور فلسطین به مقاومت برابر خشونت صهیونیست‌ ها ادامه می ‌دهند، ما هیچ هراسی نداریم. فلسطینیان حق دارند مقابل استعمار و اشغال مقاومت کنند و ما هم این حق مقدس را داریم که برای این سرزمین های شغالی، در امریکا کنار آنها بایستیم و مقاومت کنیم.

پرسش : از پوهنتون چه درخواستی دارید؟

پاسخ : دانشجویان ۵ خواسته دارند:

۱- تحریم و عدم سرمایه‌ گذاری در شرکت‌ هایی که به هر شکل همدست نسل ‌کشی امپریالیستی صهیونیست‌ها هستند، از جمله شرکت‌ های دخیل در تولید سلاح، فناوری، جاسوسی و ساخت و ساز. شفافیت مالی کامل درباره سرمایه ‌گذاری ‌های پوهنتون شهری نیویورک الزامی است.

۲- تحریم تمام سفرهای آکادمیک به اسراییل از جمله برنامه برث ‌رایت، فول ‌برایت و سفرهای «پرسپکتیو»، لغو هرگونه همکاری با نهادهای آکادمیک اسراییل از جمله رویدادها، فعالیت‌های مشترک، توافقنامه‌ها و همکاری تحقیقاتی.

۳- همبستگی با مردم فلسطین شامل تایید و تاکید بر حقوق آنها برای برخوردای از آزادی ملی و حق بازگشت به کشور فلسطین، صیانت از دانشجویان و کارمندان پوهنتون شهری نیویورک که علیه نسل ‌کشی در نوار غزه و درحمایت از آزادی فلسطین، دست به اعتراض می ‌زنند. ابقای اساتیدی که به دلیل ابراز همبستگی با فلسطین اخراج شده‌اند.

۴- خارج کردن نیروهای نظامی از پوهنتون شهری نیویورک و هارلم از جمله خروج نیروهای اشغالگر اسراییلی و همچنین معاونت پولیس نیویورک از تمام محوطه‌ های پوهنتون شهری. توقف همکاری، آموزش و استخدام در نهادهای امپریالیستی همچون سازمان اطلاعات مرکزی (سی‌آی‌ای)، معاونت امنیت میهن و مرکز آموزشی عملیات تاکتیکی (TOTC). حذف تمام نمادهای امپریالیستی امریکا از محوطه‌های دانشگاهی و تغییر نام ساختمان «کالین پاول » به  «شکور مورالز».

۵- تاسیس یک دانشکده شهری در پوهنتون نیویورک که هزینه ‌های آن کاملاً تامین ‌شده، معاف از شهریه و مستقل از اعانه‌ دهندگان صهیونیستی و امپریالیست باشد. برقراری مجدد وضعیت معافیت از شهریه، صیانت از اتحادیه کارمندان پوهنتون و عقد قراردادهای منصفانه.

پرسش : آیا رهبری پوهنتون تا اکنون برای رسیده گی به نگرانی‌ها و درخواست‌های شما از طریق مذاکره اقدام کرده است؟

پاسخ : مذاکره با مدیریت پوهنتون شروع شده است اما حسن نیت در آن وجود ندارد. ما به‌ رغم ابراز نگرانی‌ ها، هنوز اجازه ملاقات و حضور در جلسه با فلیکس ماتوس رودریگز، رییس پوهنتون را کسب نکرده‌ایم. درخواست ما برای استفاده از چادر به عنوان سرپناه در شرایط جوی نامناسب هم رد شده است.

علاوه بر این، یک دانشجوی جوان مسلمان بدون هیچ توجیهی بازداشت و به جرم نقاشی گرافیتی روی دیوار در نخستین روز اعتصاب متهم شده است. این اتهام، می ‌تواند چهار سال حبس برای او در پی داشته باشد!

خواستار تبریه شدن او از تمام این اتهامات شده‌ایم. مادامی که مدیریت پوهنتون با چنین بی‌ حرمتی با ما رفتار می ‌کند، نمی ‌توانیم در مذاکرات شرکت کنیم.

پرسش : آیا فکر می ‌کنید که دانشجویان در نهایت قادر به تاثیر بر سیاست‌ های کاخ سفید شوند؟

پاسخ : قطعاً !

دانشجویان آینده این کشور هستند و عمده تغییرات مهم اجتماعی در تاریخ امریکا از حیاط پوهنتون‌ها جرقه خورده است. ورق علیه رژیم صهیونیستی برگشته است و خودداری ما از مشارکت در این نسل‌ کشی، دال بر همین موضوع است. اگر اعتراضات دانشجویی با خشونت و زور پاسخ داده می ‌شود، به این دلیل است که آنها به خوبی از این مساله آگاهند و از ما می ‌ترسند. چیزی که بیشتر از همه آنها را می ‌ترساند این است که ما ترسی به دل نداریم. ما می ‌دانیم که طرف درست هستیم و مساله فلسطین برای ما بیشتر از هر چیز اهمیت دارد. ما شکست نخواهیم خورد.

 

* رجوع کنید به مقاله « اعتراضات ضدصهیونیستی در دانشگاه های امریکا » در نشانی زیر :

http://bamdaad.org/ejtemaey/4869-2024-04-24-20-48-24.htm

 

 

بامـداد ـ فرهنگی و اجتماعی ـ ۱/ ۲۴ـ ۰۴۰۵

 

Copyright ©bamdaad 2024

 

 

د وطن پیغله وایی

زما خو ته یادیږی وطنه

که د جنت په منارو ولاړه یمه

 

وطـن مــی

 

له اغیارو یی اخیستی تاج د سر دی

رامات کړی یی د هری بيړۍ ښګر دی

توری شپی او تور ماښامونه یی ځغلولی

په تیارو کی ځلیدلی لکه لمر دی

دا یی عادت دی هر تیری هیڅ زغملی نشی

هر تیری ته دریدلی لکه غر دی

نا تمامه ویاړونو نه جوړ شوی

پیدا کړی خدای نړۍ کی معتبر دی

دا لوی کور د روغی جوړی او وروری دی

دلته اوار همیش د سولی لوی ټغر دی

د دنیا ټوله ښکلا یی مخ کی هیڅ ده

ما عسکر (چالاک ) ته ګران او بهاور دی

(عسکر چالاک )

 

 

بامـداد ـ فرهنگی و اجتماعی ـ ۱/ ۲۴ـ ۳۰۰۳

Copyright ©bamdaad 2024

 

 

با گسترده ‌ترشدن جنبش‌های دانشجویی در حمایت از فلسطین و مخالفت با رژیم صهیونیستی، دانشگاه‌های امریکا با چالش دشواری مواجه شده اند و به نظر میرسد اقدامات برای کنترول اعتراضاتی که انتظار می ‌رود تا پایان سال تحصیلی ادامه یابد، با شکست مواجه شده‌است….

به گزارش روز سه شنبه روزنامه امریکایی نیویارک تایمز : ده ها تن از معترضان در روز دوشنبه دردانشگاه های نیویارک و ییل ، زندانی شدند اما حق انتخاب های مقامات در این دانشگاه ها و سایر دانشگاه های امریکا برای کنترول اعتراضات رو به اتمام است.

در دانشگاه نیویارک، پولیس برای دستگیری دانشجویان معترضی که از شب قبل اعتراض خود را آغاز کرده بودند، وارد عمل شد و به بن بست در رویارویی بین دانشجویان معترض و مدیریت دانشگاه پایان داد.

در دانشگاه ییل نیز پولیس دانشجویان معترض را برای دریافت احضاریه به دلیل ورود غیرقانونی به محوطه دانشگاه همراهی کرد.

در دانشگاه کلمبیا، صنوف درسی روز دوشنبه تعطیل شدد و از محصلین خواسته شد در خانه های خود بمانند و در صنف های مجازی شرکت کنند.

محوطه دانشگاه هاروارد به دلیل امکان برگزاری تظاهرات در حمایت از فلسطین به روی عموم بسته شد. مسوولان این دانشگاه نگران برپایی خیمه هایی در ابراز همبستگی با فلسطینی ها در دانشگاه ها بودند. اقدامی که دانشجویان دانشگاه کلمبیا هفته قبل از آن انجام داده بودند و پولیس اقدام به برچیدن آن کرد.

بر اساس گزارش نیویارک تایمز، با گذشت کمتر از یک هفته از دستگیری بیش از ۱۰۰ معترض در دانشگاه کلمبیا، مقامات در بیشتر دانشگاه های معتبر امریکا با چالش نحوه آرام کردن جنبش های دانشجویی مواجه هستند و عمدتا در این هدف شکست خورده اند.

روزنامه گاردین نیز گزارش داد، پس از سرکوب دانشجویان در کلمبیا، دانشجویان در سراسر امریکا اعتراضات خود را به منظور نشان دادن همبسته گی خود با آنها آغاز کرده و از مسوولان دانشگاه خواستند از آتش بس در غزه حمایت کنند. دانشجویان معترض همچنین خواستار حذف شرکت های مرتبط با رژیم صهیونیستی شوند.

دانشجویان در دانشگاه های براون، پرینستون و نورت وسترن در روز جمعه و روزهای آخر هفته در امریکا تظاهرات کردند.

همچنین دانشجویان موسسه فناوری ماساچوست و کالج امرسون که هر دو در منطقه بوستون واقع شده اند، اعتراضات خود را آغاز کرده اند.

سایر موسساتی که شاهد اقدامات اعتراضی بودند عبارتند از دانشگاه بوستون، دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، و دانشگاه کارولینای شمالی.

با این حال اعتراضات فقط به دانشجویان محدود نمیشود و بر اساس گزارش گاردین، اردوگاه جدیدی در حال شکل گیری است و صدها نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ها برای اعتراض به نحوه موضع گیری جو بایدن رییس جمهوری امریکا به جنگ غزه و تهاجم رژیم صهیونیستی دست به تجمعات گسترده زده اند.

در پی ادامه ی جنگ در غزه و کشتار و گرسنگی دادن به مردم بی پناه این سرزمین، دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده شاهد بزرگ ‌ترین موج تجمعات اعتراضی از آغاز جنگ هستند. دانشگاه کلمبیا در نیویارک کانون اصلی این اعتراضات بوده است. دانشجویان در این دانشگاه و دیگر مراکز آموزشی از سواحل شرقی تا غربی، با برپایی خیمه های اعتراضی به نشانه‌ همبستگی با مردم غزه، به ادامه جنگ اعتراض می کنند.

این اعتراضات که به صورت خودجوش و با حمایت گروه‌های دانشجویی و برخی از اساتید برگزار می شود، شامل برنامه‌هایی چون کارگاه‌های آموزشی، سخنرانی‌ها و نمایش‌های فرهنگی در محیط‌ های باز دانشگاهی است.

خبرنگار نیویارک تایمز گزارش می ‌دهد این اعتراضات که از اکتوبر سال گذشته آغاز شده‌اند، در نتیجه افزایش تنش‌ها و تداوم درگیری‌ها در غزه، به اوج خود رسیده‌اند. دانشگاه‌ها که پیش ‌تر اعتراض کرده بودند، با تصمیم ‌گیری‌های جدید مواجه شده‌اند. به عنوان نمونه دانشگاه کلمبیا، اخیراً دستور داده است که تمام صنوف به صورت آنلاین برگزار شوند تا از تجمع دانشجویان در محوطه دانشگاه جلوگیری شود. در این دانشگاه تدابیر امنیتی شدید به اجرا گذاشته شده است.

این تجمعات نه تنها در نیویارک، بلکه در دیگر دانشگاه‌های بزرگ مانند دانشگاه عمومی نیویارک  (NYU) و دیگر دانشگاه‌ها در میشیگان، برکلی، و مینه ‌سوتا نیز صورت گرفته است. در برخی از این موارد، تدابیر امنیتی و واکنش‌های پولیس، مانند دستگیری‌ های اخیر، اعتراضات گسترده تر دانشجویان و حامیان حقوق بشر برانگیخته است.

روز ۲۲ اپریل، دانشگاه نیویارک شاهد تظاهرات گسترده‌ای بود که در آن دانشجویان با برپایی تجمعاتی همراه با شعارهای حمایت از غزه، نسبت به ادامه جنگ اعتراض کردند. این تحرکات اعتراضی با پوشش رسانه ‌ای گسترده‌ای همراه شد.

پولیس در چندین مورد اقدام به تخلیه خیمه های معترضین و دستگیری دانشجویان کرده است. در دانشگاه عمومی نیویارک، دستگیری‌های گسترده‌ای صورت گرفت و روسای دانشگاه نیز تدابیر امنیتی شدیدی اعمال کردند که شامل نصب دوربین‌ها، استقرار نیروهای امنیتی و بستن راه های ورود و خروج غیرضروری به دانشگاه بود.

دولت فدرال و کنگره به این اعتراضات واکنش نشان داده اند. برخی از قانونگذاران و سیاستمداران خواستار بررسی بیشتر و اتخاذ تدابیر مشخص برای مدیریت این بحران شده‌اند./ صدای مردم

 

بامـداد ـ فرهنگی و اجتماعی ـ ۱/ ۲۴ـ ۲۴۰۴

Copyright ©bamdaad 2024

 

پیام تبریکیه شورای اروپایی حزب آبادی افغانستان بمناسبت حلول سال ۱۴۰۳ هجری شمسی ،نوروز باستانی و روز  دهقان 

 

‎تجلیل از سال نو و نوروز یک عنعنه تاریخی در افغانستان است که ریشه آن حد اقل به ۳۰۰۰سال پیش بر می گردد.

‎ «نوروز» یکی از بزرگترین جشن‌های کهن و باستانی در افغانستان است و مردم این کشور با گرامیداشت و استقبال این روز، آن را از ارزش‌های ملی و فرهنگی و آغاز فصل طراوت و زندگی مجدد طبیعت می‌دانند 

‎نوروز جشن دهقان وروز دهقان نیز یاد می‌شود.

‎زیرانوروز به مثابه سر آغاز فصل بهار، با زندگی عینی مردم افغانستان پیوند داشته و بخش بزرگ از مردم کشورمان که دهقان هستند، از آمدن فصل بهار و نوروز به گرمی استقبال کرده وصفحه جدیدی از کار و فعالیت خود را آغاز میکنند. از این روی دهقانان  با برگزاری مراسم ویژه‌ای از آمدن نوروز تجلیل میکنند

‎وجشن نوروز را  سرلوحه بازگشت به خویشتن خویش و اصل فطرت انسان دانسته و در این روز زدودن کدورت و غم و سیه روزی را از سینه ها تاکید می کنند و روز نوروز را، روز امید نیز نامیده اند.

‎سال ۱۴۰۲ هم به پایان رسید با همه‌ی شیرینی‌ها و تلخی‌ها و فرازها و فرودها که در زندگی طبیعی است و زندگی مجموعه‌ای از همین فراز و فرودها و شیرینی‌ها و تلخی‌هاست در حیات مردمان همه کشورما:

‎بادرنظرداشت اهمیت این روز تاریخی وباستانی در حیات اجتماعی کشور وجامعه ما،شورای اروپایی حزب آبادی  افغانستان این ایام خجستهُ فرهنگی وتاریخی را به کافه ای  ملت شریف کشور ما، افغانهای مقیم خارج از کشور ، همه اقوام وملیتهای ساکن کشور، همه همزبانان و همه آنان که به نام نوروز همبستگی و همدلی و هم‌رأیی را پاس می‌دارند،تمام مردمان حوزه تمدنی نوروز و همه نوروز پسندان و سبز باوران،صمیمانه تبریک گفته میگوید . 

‎امیدواریم سال که در پیش رو داریم پایانی باشد به تبعیض نژادی،لسانی،ملیتی،جنسیتی ،مذهبی وغیره انواع آن ، امید آنکه نوروز پیروز و آیین‌های معنابخش آن فرصتی برای تجدید حیات و توان همه افغانها در راه توسعه کشور، زندگی بهتر، صلح پایدار،  نقطهُ عطف توجه در تغیر حیات اجتماعی  از لحاظ فرهنگی، سیاسی،اقتصادی ومعنوی ارزنده ومثبت تمام شده وتمامی اقشار جامعهُ ما به خواست همیشگی شان که صلح، برابری، دوستی، زیست همگانی، تحصیل برای همه ، پیشرفت و ترقی است نایل و امید افق‌گشا باشد.

‎بااین آرزومندی ها آغاز سال ۱۴۰۳را به فال نیک گرفته ،سال مملو از سعادت خوشبختی و موفقيت  آرزو میبریم .

‎با احترام

داود رزمیار

‎رییس شورای اروپایی حزب آبادی افغانستان

 

بامـداد ـ فرهنگی و اجتماعی ـ ۱/ ۲۴ـ ۲۵۰۳

Copyright ©bamdaad 2024